Activitățile Asociației „Copiii de Cristal”

Periodic, organizăm activităţi de informare şi conştientizare pe tema tulburărilor din spectrul autismului. Astfel, în parteneriat cu Universitatea Transilvania – Facultatea de Psihologie și Ştiinţele Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov desfăşurăm conferinţe, workshop-uri şi proiecţii de filme, la care participă reprezentanţi ai acestor instituţii, studenţi, părinţi ai copiilor cu TSA, terapeuţi, dar şi voluntari.

Totodată, agenda de evenimente a Asociației „Copiii de Cristal” cuprinde activităţi artistice cu caracter caritabil,  la care artiştii invitaţi participă pro-bono. Fondurile obţinute în urma acestor evenimente susţin terapiile beneficiarilor cazuri sociale.

Anual, în perioada 1-2 aprilie, ne alăturăm campaniei mondiale de marcare a Zilei Internaţionale de Conştientizare asupra Autismului (2 Aprilie). Astfel, în acele zile, clădiri simbolice din Braşov (Casa Sfatului, Primăria, Cetatea Braşovului) sunt luminate în albastru (culoarea care simbolizează autismul) şi derulăm, în parteneriat cu Primăria Municipiul Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov, o serie de acţiuni şi evenimente dedicate copiilor cu autism şi adresate întregii comunităţi locale.