ARTA (2015)

Pentru al doilea an consecutiv, asociaţia noastră s-a înscris în competiţia Braşov Heroes, ediţia a II-a, pentru a strânge fondurile necesare implementării unui program de Art-Therapy pentru Recuperarea Copiilor cu Tulburări din spectrul Autismului. Scopul proiectului ARTA este de a forma şi dezvolta deprinderi emoţionale şi cognitive celor 50 de copii şi tineri beneficiari.

Prin crearea unui program de art-terapie, complementar terapiilor specifice în domeniul autismului, centrat pe dezvoltarea abilităţilor cognitive, emoţionale şi sociale, în vederea recuperării şi integrării sociale a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, diversificăm serviciile asociaţiei.

Persoanele cu Autism sau Sindrom Down au mari dificultăţi la nivelul comunicării şi relaţionarii cu alte persoane. Ei pot avea dificultăţi de interpretare a informaţiei senzoriale, în special vizuală şi tactilă. Art-terapia este o foarte bună modalitate de atenuare a problemelor senzoriale, fie că e vorba de hipo sau hipersensibilitate. Art-terapia este un nou pas în terapia copiilor cu nevoi speciale, instrumentele sale (materialele de artă) sunt atât vizuale, cât şi palpabile, concrete.

Durata proiectului: 6 luni (aprilie – septembrie 2016).

Suma donată în urma evenimentului Braşov Heroes 2015: 4.382,8 lei

Mulțumim tuturor celor care au alergat și donat pentru cauza noastră!

Mai multe detalii despre evenimentul Brașov Heroes, ediția a II-a, puteți citi aici.