Sectiunea Noutati

Aici puteti afla ultimele informatii despre ACC

Brașov Heroes 2016

Încărcăm mașinile cu tot ce avem nevoie pentru o zi în aer liber și ne pornim spre parcul Noua. Pe drum începe o ploaie mocănească, care devine din ce în ce mai pregnantă până ajungem la destinație. Noroc că am urmărit prognoza și ne-am echipat cu pelerine de ploaie. Reușim să ne instalăm în ciuda ploii și a vântului. Protejăm pliantele despre asociație cu folii și ce mai găsim la îndemână. Vrem să fie în cea mai bună condiție când va începe să sosească lumea pentru cursa Brașov Heroes, când sperăm să avem musafiri la stand, ca să le povestim despre beneficiarii noștri și despre proiectul pe care dorim să-l implementăm: “Călărie terapeutică pentru tinerii cu nevoi speciale”.

Este pentru a treia oară când participăm cu un proiect la Brașov Heroes. În primul an, ne-am stabilit un obiectiv ambițios, să realizăm un parc în Brașov, în care copiii și tinerii cu nevoi speciale să se poată juca, fără teama de a fi discriminați sau marginalizați. Am reușit acest lucru anul acesta, iar Parcul Stop Discriminării, care a beneficiat de fonduri din partea Brasov Heroes în valoare de 2.750 lei, a fost lansat în mai 2016, în prezența partenerilor cu care am colaborat. În parcul situat pe Bulevardul Ștefan cel Mare, nr. 2A, puteți găsi panouri cu informație detaliată despre autism și despre cum se interacționează cu persoanele care suferă de TSA, precum și spații de joacă specifice și urmează să fie dotat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, prin colaborarea cu Primăria. Detalii, aici.

În 2015, am propus comunității sprijin pentru implementarea unui proiect de art-therapy, prin care 50 de copii şi tineri beneficiari ai asociației noastre să își formeze și dezvolte deprinderi emoţionale şi cognitive. Cu ajutorul donațiilor realizate prin intermediul evenimentului Brașov Heroes, am strâns suma de 4.382,8 lei, cu care am demarat proiectul în luna februarie 2016 și el continua și în acest moment, la Centrul de Zi – Terapie Ocupațională. Tinerii noștri învață să picteze, să realizeze diferite obiecte hand-made, iar creațiile lor sunt de-a dreptul impresionante. Puteți vedea ce lucrează aceștia, aici.

Anul 2016 ne-a găsit în efervescența construirii unor servicii specifice pentru copiii și tinerii cu nevoie speciale. După o experiență plăcută la centrul de echitație Pănicel din Râșnov, unde beneficiarii noștri au interacționat cu caii, ne-am dorit să le putem oferi mai multe astfel de ieșiri, pentru că terapia cu animalele ajută la stimularea dezvoltării motorii, emoționale și sociale a persoanelor cu dizabilități. Așadar, am creat proiectul “Călărie terapautică pentru tinerii cu nevoi speciale” și l-am înscris la Brașov Heroes. Și de această dată răspunsul comunității a fost unul de admirat: prietenii noștri s-au mobilizat și au ajutat, alergând în cursa cu obstacole sau donând pentru împlinirea acestui vis.

Ambasadorul nostru, Silvana Enache, a fost în topul susținătorilor, mobilizând 18 prieteni și suma de 1.005 lei în beneficiul cauzei noastre. Și Daniela Guran, ambasadorul Copiilor de Cristal pentru a treia oară consecutiv, a strâns donații care au făcut ca proiectul nostru să atingă, în acest moment, 59% din valoarea totală. Mulțumim, ambasadorilor Copiilor de Cristal!

Sprijinul comunității brașovene este deosebit de important pentru noi: toți cei care au alergat sau au donat pentru cauza noastră au contribuit să ne apropiem de visul beneficiarilor noștri. Cel mai frumos a fost când am văzut familii, copii mulți alergând cu zâmbetul pe buze pentru o cauză socială, când am simțit bucuria și mândria echipelor formate din colegi de serviciu care și-au dat mâna pentru un scop nobil comun.

Mulțumim prietenilor noștri din companiile Pentalog, Draexlmaier și Autoliv pentru spirit civic, implicare și determinare. Mulțumim HP TOWER ONE pentru donație, precum și celor 28 de donatori individuali. Mulțumim echipei pompierilor, care a câștigat locul întâi la cursa lungă, pentru că ne-au ales cauza! Mulțumim celor 16 alergători care s-au înscris individual la cursa lungă și cursa scurtă a competiției Brașov Heroes, sperăm că v-ați simțit bine, în ciuda ploii! Mulțumim echipei asociației, terapeuți și voluntari, precum și părinților care au participat la cursa pe echipe, din dorința de a arăta că luptăm pentru visul beneficiarilor noștri!

Fotografii de la evenimentul Brașov Heroes găsiți pe pagina noastră de facebook.

Evenimentul, care a avut loc pe 12 iunie în zona de agrement din Parcul Noua, a reunit, la cea de-a treia ediţie, 750 de alergători la start (față de 540 în ediţia 2015 şi 320 la prima ediţie) şi peste 400 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii şi să petreacă timp în zona special amenajată pentru activităţi şi relaxare, anunță organizatorii în comunicatul de presă post-eveniment. În total, au participat 60 de echipe a 240 de alergători, 110 familii cu peste 280 de membri (faţă de 84 de familii anul trecut) şi 230 de alergători individuali, vedete şi sportivi profesionişti. Peste 140 de copii au alergat în cursă, iar noutatea absolută constă în participarea unui cățel la cursa de familie, Sara în vârstă de 2 ani, care a alergat alături de stăpâna ei şi a purtat numărul de concurs 947, primind o medalie la sfârşitul cursei.

Până la data de 1 iulie 2016 se mai pot face donații online sau în locațiile partenere (librăriile Șt.O.Iosif, Bookcity din Coresi Mall sau cafeneaua Tipografia).

Leave a Reply