Copiii de Cristal și Prietenii

Vezi mai multe

Pentru a marca și în acest an Ziua Internațională de Conștientizare asupra Autismului (2 aprilie), Asociaţia „Copiii de Cristal” a organizat un spectacol de muzică clasică la Sala Patria, pe 31 martie a.c., de la cu ora 18, împreună cu Liceul de Muzică Tudor Ciortea Brașov și Primăria Municipiului Brașov.

Printre numeroșii muzicieni care au susținut acest spectacol în beneficiul Asociaţiei „Copiii de Cristal” s-a numărat domnul Ludovic Armin Cora, muzician de orchestră, solist și component al diferitelor ansambluri camerale, în prezent oboist asociat al Orchestrei Naționale Lorraine – Metz, Franța.

Muzicieni talentați și-au unit forțele în beneficiul copiilor și tinerilor de la Centrul de Zi, oferind un spectacol deosebit, de muzică și dans. În urma evenimentului și vânzării unui tablou realizat de Radu Plopeanu în cadrul expoziției din foaierul Sălii Patria, am reușit să strângem suma de 4.085 lei care va fi folosită pentru continuarea terapiei specializate a beneficiarilor noștri.

„Timpul a zburat cu o viteză amețitoare; nu știu când au trecut 10 ani de la înființarea Asociației Copiii de Cristal. A fost foarte greu, este în continuare foarte greu, dar determinarea de a merge mai departe vine din un zâmbet care înflorește firesc pe obrajii unui copil cu autism sever, din fiecare lacrimă a unui părinte care trece prin ce am trecut eu acum mulți ani, din bucuria și veselia tinerilor de la Centrul de Zi. Câteodată, mă gândesc, fără falsă modestie sau ipocrizie, ce s-ar fi întâmplat dacă acum 17 ani nu aș fi decis să mă dedic acestei cauze pentru copiii mei. Sunt 17 ani trecuți de la diagnosticarea băieților mei și, văzând rezultatele, mă bucur, așa cum mă bucur pentru toți copiii al căror destin a fost influențat de întâlnirea cu Asociația Copiii de Cristal. Toate aceste destine schimbate vă datorează mulțumiri și dumneavoastră, celor care ați fost și sunteți alături de noi, cu donații sau cu voluntariat. Fără voi, totul ar fi rămas vis. Vă mulțumim, dragi prieteni!”, a declarat Gabriela Plopeanu, președintele Asociaţiei „Copiii de Cristal”.

Pe 1 aprilie, Asociația a organizat un marș de susținere a persoanelor ce suferă de diverse tulburări din spectrul autismului, pe Bulevardul Republicii. În Piața Sfatului, voluntarii, părinții și prietenii Copiilor de Cristal au eliberat zeci de baloane albastre, culoare ce simbolizează autismul.

Pe 3 aprilie, cu scopul creşterii nivelului de conştientizare a publicului larg privind nevoile de suport ale persoanelor cu autism şi ale familiilor lor, dar şi a profesioniştilor care se ocupă de sprijinirea persoanelor cu autism, Federația pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist și Asociația Copiii de Cristal au făcut o vizită Prefectului județului Brașov pentru a-i dărui floarea de Nu mă uita și o solicitare adresată guvernului de creştere a indemnizaţiei persoanelor adulte cu autism. Prin această acţiune, dorim să atragem atenția asupra veniturilor  adulţilor cu autism : indemnizația unei persoane adulte cu handicap grav  este de 340 lei pe luna, ceea ce înseamnă un venit de 11 lei pe zi, total insuficient pentru un trai chiar şi la limita subzistenţei.

Fotografii de la evenimentele prilejuite cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare asupra Autismului sunt disponibile aici și aici.