Cazuri de succes

În această secțiune publicăm poveștile de viață ale beneficiarilor noștri, așa cum sunt ele văzute de cei care îi ajută zi de zi să se autodepășească și să învețe lucruri noi: terapeuții lor.

Prima mărturie vine din partea colegei noastre psihoterapeut, Cornelia Iancu, care este alături de C. M. în vârstă de 7 ani.

“Lucrez cu C.M, din luna august, 2015. De atunci, abilitățile lui emoționale și sociale s-au îmbunătățit simțitor. Competențele sociale, imaginația și abilitățile intelectuale au cunoscut un salt demn de luat în seamă. Comunicarea este mai eficientă cu ceilalți și, foarte important în cazul lui, își poate exprima propriile emoții, stabilind mult mai ușor relații sociale adecvate cu ceilalți. De asemenea, adaptarea la situațiile și obiectivele noi i-au micșorat impulsivitatea și i-au crescut puterea de concentrare, atenția și timpul de reacție foarte mult. Familia îl susține și ține cont de nevoile lui emoționale. Școala este în continuare o provocare și el face eforturi considerabile pentru a se conforma unui sistem în care este încurajată competiția, unui sistem care taie aripi și care obligă la alinierea la turmă. Este premiant de frunte și câștigător al multor concursuri importante. Este perfecționist, ambițios, meticulos, determinat și exigent cu sine. Este frumos și luminos. Este altfel. Are toate atributele unui învingător, iar eu îi doresc să reușească în viață! Și va reuși! Activitățile pe care le-am făcut împreună au fost inedite, fascinante și i-au sporit permanent interesul, motivația și nerăbdarea de a reveni. Au fost și câteva provocări, pe care le-am trecut cu bine, împreună. Pentru băiatul cu ochii verzi ca vara, sufletul meu se bucură și este trist, deopotrivă. Se bucură pentru progresele, zborul lui, și este trist pentru ca îl “pierde”. C.M, îți mulțumesc pentru drumul frumos pe care l-am parcurs împreună. Povestea continuă și eu sunt aproape de tine. Te îmbrățișez și îți doresc binele. Viața să îți zâmbească!”