Sectiunea Noutati

Aici puteti afla ultimele informatii despre ACC

Conferinţa Internaţională de Meloterapie

Conferinţa „Terapia prin Muzică în România: Teorie şi Practică, Prezent şi Viitor”, organizată de Music as Therapy International şi găzduită de Prof. Dr. Stela Dragulin de la Masterul de Meloterapie, Universitatea Transilvania, Braşov, a avut loc între 13 – 14 noiembrie. Scopul conferinţei a fost de a aduce împreună practicieni, academicieni şi persoane interesate de această formă de terapie.

Conferinţa a avut două componente:

  1. Atelier experienţial meloterapeutic „Tu, Eu şi Muzica din noi. Improvizaţie muzicală în dezvoltarea comunicării la nivel de relaţie”, susţinut de Alina MoldovanşiCamelia Bota, în cadrul căruia participanţii şi-au exersat capacitatea de autoobservare şi au conştientizat nevoile şi dorinţele actuale în relaţiile lor parteneriale.
  2. Workshop „Healing songs”, susţinut de Edith Toth, ce are la bază programul de meloterapie „Singing hospitals”, pe care împreună cu Wenzel – Gazdag Erzsebet îl derulează cu copiii internaţi la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu.

Terapeuţii asociaţiei noastre au participat la acest eveniment din dorinţa de a afla informaţii practice despre cum poate fi folosită meloterapia pentru dezvoltarea comunicării la copiii cu autism şi alte tulburări de dezvoltare.

Mai multe informaţii despre conferinţă şi fotografii de la eveniment sunt disponibile aici.

Leave a Reply