Gala Deschide-ţi inima!

Începând cu anul 2011, Fundaţia Kronospan organizează anual Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!”. În anul 2014, Fundaţia Kronospan a decis să susţină activitatea  Asociației „Copiii de Cristal”.

Principalul obiectiv al campaniei de strângere de fonduri a fost amenajarea și dotarea unei camere senzoriale în cadrul Centrului de Evaluare şi Recuperare prin Terapie Specializată pentru Tulburări din Spectrul Autist, Sindrom Down, Sindrom Asperger, ADHD şi alte tulburări associate al Asociației „Copiii de Cristal”. Camera senzorială este un mediu în care activităţile stimulative si experienţele sunt utilizate pentru a creşte constienţa şi comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorări severe senzoriale sau probleme neurologice. Terapeuţii desfăşoară activităţi care stimulează simţurile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, tactil etc.).

Astfel, în data de 07.12.2014, Fundaţia Kronospan şi Opera Braşov i-a invitat pe braşoveni la Balul de Caritate „Deschide-ţi inima!”, organizat la Hotel Kronwell. A fost o seară a eleganţei şi generozităţii, a acceptării şi a înţelegerii. Participanţii la eveniment au avut parte de un program deosebit, cu momente de operă, magie şi dans. În cadrul licitaţiei cu strigare, participanţii au putut achiziţiona tablouri donate de artişti consacraţi, bijuterii, seturi donate de sportivi celebri, dar şi alte pachete surpriză.

 

Atât prin Campania 2% – „Am un prieten cu autism” (redirecționare a 2% din impozitul pe venit), cât şi prin Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!” Fundația Kronospan a dorit să îi aducă pe braşoveni mai aproape de sufletele care au nevoie de sprijinul lor, de cei a căror şansă la o viaţă independentă depinde și de ajutorul lor. Fiecare formular completat şi depus în cadrul Campaniei 2% pentru Fundaţia Kronospan  a însemnat o şansă în plus pentru un copil sau adult diagnosticat cu autism.

La cea de-a patra ediţie a Balului de Caritate „Deschide-ţi inima!”, dedicată copiilor și tinerilor cu autism, au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri, politic, cultural, uniţi toţi de aceeaşi cauză – sprijinirea persoanelor diagnosticate cu autism şi tulburări din spectrul autismului. Astfel, cu sprijinul întregii comunităţi, Asociaţia Copiii de Cristal” a primit suma de  69.200 lei pentru amenajarea unei camere senzoriale.