O sansă în plus (2013)

Asociația „Copiii de Cristal” s-a înscris la prima ediție a Campionatului de Bine cu proiectul O șansă în plus”. Scopul inițiativei a fost acela de a strânge fondurile necesare realizării lucrărilor de renovare, precum și de a izola termic, cu geamuri termopan, Centrul de Evaluare şi Recuperare prin Terapie Specializată pentru Tulburări din Spectrul Autist, Sindrom Down, Sindrom Asperger, ADHD şi alte tulburări asociate, cu sediul pe str. Aurel Vlaicu, nr. 26 bis.  Lucrările erau necesare pentru a putea asigura desfășurarea serviciilor specializate în condiții decente și într-un ambient plăcut și de siguranță cât mai multor beneficiari.

Campionatul de Bine este un concurs inițiat de Banca Comercială Română care presupune donații online, fără percepere de comision, iar suma minimă care poate fi donată este de 5 lei.

După patru luni de compeție, alături de peste alte 30 de ONG-uri din țară, Copiii de Cristal s-au clasat în top 10 organizații finaliste. Deși nu am fost printre cei trei mari câștigători, am simțit permanent comunitatea brașoveană alături de beneficiarii nostri. Competiția a fost una foarte strânsă, dar brașovenii au înțeles problemele cu care se confruntă asociația noastră și au susținut prin donații proiectul nostru.

Suma strânsă de Copiii de Cristal în Campionatul de Bine 2013 a fost de 5.210 lei, de la 137 de donatori diferiți, iar trei persoane au decis să ni se alăture în calitate de voluntari.

La evenimentul de decernare a premiilor, Copiii de Cristal au avut parte de o surpriză frumoasă. Organizatorii au jurizat și ne-au oferit un premiu special, pentru Implicarea comunității”, în valoare de 1.000 de euro, ca urmare a bunei promovări a proiectului.

Copiii de Cristal au simțit pe parcursul acestui concurs cum bunătatea înfrumusețează și aduce lumină în viață, iar solidaritatea celor de lângă tine clădește un viitor mai bun și mai frumos. Toate acestea le-am simțit din partea celor care “ne-au făcut galerie” în acest concurs. Doar cu sprijinul și susținerea lor am ajuns în finala Campionatului de Bine!