O viată schimbată

O mare parte dintre beneficiarii Asociației „Copiii de Cristal” sunt cazuri sociale, copii, tineri și adulți care provin din familii care au un venit modest, iar resursele noastre sunt limitate, în timp ce nevoile Centrului de Evaluare şi Recuperare prin Terapie Specializată pentru Tulburări din Spectrul Autist, Sindrom Down, Sindrom Asperger, ADHD şi alte tulburări asociate sunt tot mai mari. Noi încercăm în mod continuu să susținem prin diferite proiecte de finanțare cea mai mare parte a cheltuielilor de terapie pentru cazurile sociale

În acest context, am inițiat în anul 2015 campania de strângere de fonduri O viață schimbată”, prin care dorim să susținem financiar beneficiarii care nu își permit terapia de recuperare în cadrul Centrului de Evaluare şi Recuperare prin Terapie Specializată pentru Tulburări din Spectrul Autist, Sindrom Down, Sindrom Asperger, ADHD şi alte tulburări asociate al Asociației „Copiii de Cristal”.

Cu ajutorul prietenilor noștri care doresc să ni se alăture, orice sumă de bani donată asociației este apoi direcționată către beneficiarii care nu își permit costurile terapiei.

Mulțumim organizatorilor Maratonului Internațional Brașov pentru sprijinirea campaniei noastre, „O viață schimbată”, în edițiile din 2015 și 2016. În 2015, prin intermediul Fundației Telekom România, taxele strânse la cursa de 5 km, dar și 15% din valoarea taxei la probele competitive (maraton, ștafetă, semimaraton și 10 km), au fost donate către asociația noastră: 6.902 lei, suma cu care am reușit să acoperim cheltuielile de terapie pentru 10 copii cu autism din cadrul centrului nostru pentru 0 perioada de 7 săptămâni.

Mulțumim companiilor Carmeuse și H. & E. Reinert S.R.L. din Braşov pentru susținerea câtorva cazuri sociale pe parcursul anilor 2016 și 2016.

În octombrie 2015, artistul portughez Ricardo Caria, care a susținut un concert la Brașov în cadrul turneului Alma No Fado, a donat asociației noastre suma de 1.200 de lei.

În aprilie 2016, organizatorii evenimentului sportiv Semimaraton Intersport Brașov au susținut campania „O viață schimbată”, donând suma de 4.710 lei, o parte din încasările taxelor de participare, către copiii cu posibilități financiare reduse din cadrul asociației noastre. La fel au făcut și organizatorii concursului MTB BikeRace Brașov, care ne-au ajutat cu o donație în valoare de 1.021 lei.

Oricine poate contribui la binele pe termen lung pentru un copil cu nevoie speciale. Dacă doriți să susțineți terapia unui copil în centrul nostru, pe un an întreg, vă rugăm să ne contactați. Suma anuală necesară pentru acoperirea cheltuielilor de terapie a unui singur caz social este de aproximativ 6.000 de lei.