Parcul Stop Discriminării (2014)

Asociația „Copiii de Cristal”  s-a adresat în toamna anul 2014 comunității brașovene cu o nouă campanie de strângere de fonduri. Astfel am răspuns pozitiv invitației prietenilor noștri, Fundația Comunitară Brașov, care au organizat evenimentul Brașov Heroes.

Brașov Heroes  a fost  un eveniment pentru amatori și profesioniști, familii și prieteni, dornici să intre în competiție pentru ei și pentru cauze comunitare, organizat cu sprijinul comunității brașovene și în beneficiul acesteia. Totul a fost organizat sub forma unei curse cu obstacole, unde comunitatea s-a întâlnit, a aleargat și, prin implicarea fiecărui participant, s-au strâns fonduri pentru cauzele înscrise.Evenimentul a avut loc pe data de 19 octombrie, în zona parcului Noua.

Proiectul înscris de către Asociația „Copiii de Cristal”, PARCUL STOP DISCRIMINĂRII,  a constat în crearea unui loc de joacă pentru copiii și tinerii cu dizabilități. Astfel, ne dorim să reușim amenajarea și dotarea în Brașov a unui  spațiu de joacă în aer liber, unde să poată fi organizate activități de joacă integrate, între copii cu dizabilități și copii tipici.

Spațiul va fi accesibil copiilor și tinerilor, indiferent de potențialul lor fizic și psihic. Scopul proiectului  este creșterea toleranței față de persoanele cu nevoie speciale în municipiul Brașov. Beneficiari nu vor fi, bineinteles, doar copiii si tinerii cu autism, ci toti cei care doresc să se joace și să se distreze fără prejudecăți, lăsând discriminarea la o parte.

Joaca e o activitate specifică tuturor copiilor, indiferent de nivelul de dezvoltare sau afecțiunile de care suferă.  E firesc ca toți copiii și tinerii cu dizabilități să poată beneficia de aceste activități.

La cursa cu obstacole Brașov Heroes nu a existat o miză a câștigătorului, taxele de înscriere plătite de către alergători s-au transformat în contribuții pentru cauze (50%) și pentru organizare (50%). La finalul competiției, Asociația „Copiii de Cristal”, a reușit să acumuleze suma de  2750 lei, clasându-se pe poziția a treia în topul organizațiilor înscrise. Sperăm ca pe parcursul anului 2015 să reușim să identificăm, împreună cu Primăria Municipiului Brașov, un spațiu potrivit acestui proiect și totodată să mobilizăm alte fonduri necesare finalizări acestui proiect.

UPDATE: În anul 2015, am identificat, împreună cu Primăria Municipiului Brașov, un spațiu potrivit acestui proiect care este în curs de implementare şi va fi finalizat în anul 2016. Atât Primăria Municipiului Braşov, cât şi un grup de agenţi economici susţin Asociaţia „Copiii de Cristal” la realizarea acestui proiect.