Sectiunea Noutati

Aici puteti afla ultimele informatii despre ACC

Tabără de vară, la Azuga

Beneficiarii Asociației “Copiii de Cristal” au avut parte pentru prima dată de o tabără de vară în adevăratul sens al cuvântului, prin bunăvoința prietenei noastre, Cristina Sasu, proprietara Pensiunii Pasul Schiorilor din Azuga, un loc minunat unde copiii noștri au petrecut 5 zile pline de jocuri și voie-bună, în perioada 11 – 16 iulie 2016.

Le-au fost alături terapeuți, părinți și voluntari, care s-au asigurat că timpul petrecut acolo le aduce bucurie, relaxare, precum și activități cât mai atractive. Prin intermediul jocurilor în care au fost implicați, cei 18 copii care au participat la această tabără au avut parte de generalizarea cunoștințelor obținute în ședințele de terapie de la centru, și-au dezvoltat abilitățile de comunicare și relaționare, imaginația și creativitatea.

Echipa asociației a pus la punct programul pe zile și a alcătuit grupurile de socializare care au folosit tehnici de terapie prin joc și dramaterapie. Totodată, copiii au avut parte de plimbări în aer liber, de picnic și de jocuri specifice.

Feedback-ul din partea copiilor care au participat la activitățile specifice taberei a fost unul extrem de bun, terapeuții și părinții observând deschiderea lor spre învățare, depășirea barierelor emoționale și acumularea informațiilor noi din mediul pe care l-au descoperit treptat, cu ajutor din partea echipei administrative.

Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect de succes, gazdelor noastre de la Pensiunea Pasul Schiorilor Azuga și sperăm să putem implementa cât mai curând un program similar pentru tinerii cu TSA din Centrul de Zi – Terapie Ocupațională.

O galerie impresionantă de fotografii din tabără puteți vedea pe pagina noastră de facebook.

Extra info

Pensiunea Pasul Schiorilor are 3 stele și este amplasată în apropierea pârtiilor de schi Sorica și Cazacu, la aproximativ 300 m distanță de acestea, în stațiunea Azuga. Confortul din spațiile de cazare și calitatea serviciilor oferite, complementar numeroaselor obiective și atracții turistice existente la nivel zonal, permite organizarea unor sejururi deosebite, în care clipele de odihnă și relaxare sunt armonios completate de activități de cunoaștere, recreere, divertisment. Pensiunea dispune de 12 camere pentru cazare, cu balcoane și grupuri sanitare proprii, TV cablu, Internet wireless, sală de ședințe & training, sală de mese de 30 locuri, living generos, terasă, curte, acces auto, parcare proprie, facilitarea de acordare discount-uri la închirieri ATV-uri, skiuri, săniuțe, și la organizarea de excursii și aventură off-road.

Proprietarii pensiunii organizează tabere de vară și de iarnă pentru copii și adolescenți, sub brandul Happy Camps, prin care copiii au ocazia să își dezvolte abilitățile de comunicare, de învățare și de relaționare prin jocuri și activități educative în aer liber. Fiecare tabără are o anumită tematică, de exemplu: Tabără de aventură și distracție pentru copii, Tabără de inițiere în Turism Ecvestru, aventura pe cai și distracție pentru copii, Tabără de StartUp Business pentru Copii și Distracție, Tabără de Ski & Moutainboard pe iarbă – prima tabără de GrassSki pentru copii, Tabără de Dezvoltare Personală pentru Adolescenți. Detalii despre tabere găsiți aici.

Leave a Reply