Ziua Internațională a Autismului

Anual, cea mai importantă campanie de informare și conștientizare organizată de Asociaţia „Copiii de Cristal” este de Ziua Internaționale de Conștientizare a Autismului – 2 Aprilie, dată stabilită de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 2007.
Încă din anul 2011, Asociaţia „Copiii de Cristal” s-a alăturat campaniei mondiale „Light it Up Blue” în perioada 1-2 aprilie, cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare asupra Autismului. Astfel, în acele zile, clădiri simbolice din Braşov, precum Casa Sfatului, Primăria Municipiului, Cetatea Braşovului sau Centru Cultural Reduta sunt luminate în albastru (culoarea care simbolizează autismul). Cu acestă ocazie, derulăm în parteneriat cu Primăria Municipiul Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov o serie de acţiuni şi evenimente dedicate copiilor cu autism şi adresate întregii comunităţi locale. Toate aceste activități sunt menite să contribuie la conștientizarea la nivel local a problematicii autismului. În anii trecuți, asociația noastră a organizat cu succes proiecții de filme despre persoanele cu autism la care au participat părinţi, terapeuţi, cadre didactice şi studenţi, marșuri de susținere a persoanelor care suferă de diverse tulburări din sfera autismului, spectacole caritabile etc.
De la an la an, ne bucurăm să vedem că tot mai mulți brașoveni sunt solidari cu copiii şi tinerii cu autism. Deja a devenit o tradiție, atât pentru noi, cât și pentru ei, să ne viziteze standul amplasat în Piața Sfatului pe data de 2 Aprilie și să participe la evenimentele pe care le organizăm cu prilejul Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului – 2 Aprilie.
Ne dorim ca aceste activităţi de informare şi de conştientizare a problematicii autismului să crească în următorii ani şi să devină evenimente cu participări semnificative pentru comunitatea braşoveană.