Despre Noi

Copiii de Cristal

|
Despre Noi
Cine suntem

Asociatia Copiii de Cristal

Suntem o asociație ONG, înființată de un grup de părinți ai unor copii cu autism și alte tulburări asociate. Asociația a luat naștere în 2006, în Brașov, iar cu ajutorul echipei de voluntari și terapeuți specialiști, dar și cu sprijinul instituțiilor de stat, dorim să oferim tot sprijinul necesar copiilor ce suferă de autism sau alte tulburări din spectrul AUTISM (TSA).

Membership

Membru fondator FEDRA

Asociaţia „Copiii de Cristal” este membru fondator FEDRA (Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în spectrul Autist) http://www.autismfedra.ro/. Federația are drept scop crearea și păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea și sprijinirea persoanelor cu tulburări din spectrul autistic (TSA) și a familiilor acestora. FEDRA este membră a organizaţiei Autism Europe. http://www.autismeurope.org/

Servicii

Servicii sociale și autorizări

Asociația „Copiii de Cristal” oferă 8 tipuri de terapie specializată în rezolvarea problemelor specifice bolilor TSA. Fiecare terapeut lucrează cu beneficiarii într-un mod specific, cu o abordare personalizată. Dorim să ajutăm copiii să treacă peste barierele AUTISMULUI și să ducă un stil de viață normal. În acest sens dezvoltăm anual campanii și programe de integrare a beneficiarilor în societate și demarăm ședințe de consiliere și terapie specializată pentru a-i sprijini în procesul de vindecare.

Cum a luat naștere

Povestea noastră

La început a fost durerea… “I am sorry to be the one to tell you, but your children are autistic.” (trad. rom. = Îmi pare rău că trebuie să vă spun eu asta, dar copiii dumneavoastră au autism)”.

Eram în stare interioară de imponderabilitate, vorbele doamnei din fața mea ajungeau de departe la mine. AUTISM! Nu cunoșteam pe nimeni cu care să pot vorbi despre asta, care să îmi dea speranța că băieții mei o să fie bine.

Ceea ce ii făcea pe copiii mei diferiți față de ceilalți avea în sfârșit un nume. Acum nu trebuie decât să citesc despre asta și să găsim soluții. Totuși, de ce nu mi-a spus nimeni dintre români asta, au trecut aproape doi ani de când întreb ce se întâmplă cu ei: nu vorbesc, nu se joacă cu ceilalți copii, sunt mereu preocupați și parcă stau pe gânduri. Au totuși doar 3 ani! La ce se poate gândi atâta un copil de 3 ani?

Tab 1Tab 2Tab 3

Noi suntem Asociația „Copiii de Cristal”

O asociație specializată în organizarea activităților de conștientizare și informare pe tema tulburărilor din spectrul AUTISM. De asemenea, oferim servicii de terapie și consiliere specială beneficiarilor. Agenda noastră include însă și activități artistice caritabile și campanii de strângere de fonduri.

De ce să fii voluntar?

Voluntariatul nu este o activitate, este o adevărată stare de spirit care pornește din spiritul de altruism al fiecăruia, din dorința de a ajuta pe celălalt și din dorința de a face ca lucrurile din jurul nostru să meargă mai bine. Noi, asociația „Copiii de Cristal” îți oferim ce avem mai de preț: sinceritatea și prietenia noastră.

Implică-te și tu!

Implică-te și tu în activitățile noastre, devenind voluntar și punându-ți timpul liber în slujba tinerilor și copiilor cu TSA. Ajută-i să se bucure de o viață normală. Te poți implica și donând o sumă modică de bani pentru ca acești copii să aibă șansa la o viată mai bună.

E simplu să fii mai bun!

Sprijinul acordat de tine prin intermediul donațiilor va fi mai mult decât util pentru copiii, tinerii și adulții cu autism și alte tulburări asociate care beneficiază de serviciile asociației. Acest simplu gest va aduce un plus de stabilitate şi siguranță în derularea proiectelor şi programelor noastre.

Echitație și Zâmbete la Cișmașu! 🌟
💙Ne-am început săptămâna într-un mod minunat! 🐴 Luni, am petrecut o zi extraordinară la centrul de echitație de la Cișmașu alături de beneficiarii noștri de la Asociația Copiii de Cristal.Mulțumim din suflet prietenilor noștri de la Flying Leaps pentru că au făcut posibilă această experiență minunată! 🙌 Datorită lor, beneficiarii noștri au avut parte de
Cum să Gestionăm Anxietatea de Separare la Copii
Este absolut firesc pentru micuții noștri să se simtă neliniștiți atunci când trebuie să ne luăm rămas bun. În copilăria timpurie, plânsul, tantrumurile sau agățatul de părinți sunt reacții normale la separare. Anxietatea de separare poate începe chiar înainte de prima zi de naștere și poate dura până la 3-4 ani. Totuși, nivelul de intensitate
Cum să-l ajuți pe copilul cu autism să doarmă toată noaptea
În primele luni de viață, bebelușii își formează o rutină a somnului, iar treptat încep să doarmă toată noaptea. Totuși, pentru unii copii, în special cei cu TSA, somnul poate fi o adevărată provocare. Știați că? Cercetătorii estimează că între 40% și 80% dintre copiii cu TSA au o tulburare de somn. Cele mai comune
Experiența noastră

Noi vorbim prin fapte!

De-a lungul timpului, în peste un deceniu de activitate, am ajuns la concluzia că faptele ar trebui să vorbească despre noi în locul nostru. Așadar, lăsăm întotdeauna oamenii să descopere mai multe despre noi prin prisma activităților demarate de către noi!

Activități artistice

45%

Campanii informative

65%

Terapie specializată

85%

Descoperă echipa de terapeuți a asociației

Fă cunoștință cu echipa noastră!

Boțoni Paula
Boțoni Paula
Vă facem cunoștință cu Boțoni Paula, coordonatoarea noastră de încredere pentru centrul de zi destinat tinerilor și adulților.  Pregătire și
Vasile Ioana
Vasile Ioana
Moto: "Nu judeca fiecare zi după recolta pe care o culegi, ci după semințele pe care le plantezi." - Robert
Mărăcineanu Ioana-Georgiana
Mărăcineanu Ioana-Georgiana
Sunt psiholog clinician, membru aderent activ în cadrul Societății de Psihoterapie Experiențială Unificatoare, având competențe în evaluarea și intervenția psihologică.
Iștoc Diana-Alexandra
Iștoc Diana-Alexandra
 Diana este Asistent Social în cadrul Centrului de Zi pentru Tineri și Adulți cu Autism. Este absolventă a Facultății de
Nedelcu Roxana Marina
Nedelcu Roxana Marina
 Este absolventă a Facultății de Sociologie și Comunicare, cu specializarea în Asistență Socială, la Universitatea Transilvania din Brașov.  Cu o
Tabacu Alexandru Florin
Tabacu Alexandru Florin
 Florin are 25 de ani și și-a conturat cunoștințele la Universitatea Transilvania din Brașov, cu pasiune și dedicare: •Licențiat al
Iată lista susținătorilor noștri!

Parteneri

X