Centrul de zi pentru adulți cu autism, Sindrom Down sau alte tulburări asociate

-------

Beneficiarii asociației care, de-a lungul timpului, au devenit adolescenți și adulți, își desfășoară cea mai mare parte a timpului în Centrul de Zi – Terapie Ocupațională, unde sunt asistați permanent de către terapeuți și voluntari. Cu ajutorul acestora, beneficiarii noștri realizează obiecte hand-made (decoraţiuni, bijuterii, cutii de bijuterii, picturi pe sticlă, felicitări etc). În 2013, cu fondurile provenite din programul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, am reușit să dotăm cu cele necesare un atelier de lumânări. Astfel, beneficiarii noștri, asistaţi de terapeuţi şi voluntari, realizează lumânări în acest atelier, care sunt vândute ulterior, pe bază de comandă. Toate produsele realizate de ei sunt prezentate în cadrul expoziţiilor cu vânzare la toate evenimentele organizate în beneficiul Asociaţiei „Copiii de Cristal”.

În plus, pentru că persoanele cu tulburări din spectrul autismului sunt, de regulă, izolate, neavând oportunități de petrecere a timpului liber și de socializare, asociația noastră oferă o combinație între programele terapeutice specifice și un program educațional centrat pe dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, lucru ce mărește capacitatea beneficiarilor noștri de învățare și relaționare, reducând totodată severitatea și frecvența comportamentelor nedorite.

Așadar, împreună cu echipa și voluntarii asociației, organizăm activități distractive și recreative pentru beneficiarii noștri, care au loc în interiorul Centrului de Zi – Terapie Ocupațională, iar în mediul real, în afara orelor de terapie, ne concentrăm pe consolidarea abilităților dobândite prin excursii, ieșiri în aer liber la centrul de echitație, la locuri de joacă din oraș, la grădina zoologică, facem plimbări cu bicicleta etc.

  1. a) Servicii oferite: terapie ocupațională, kinetoterapie, terapie prin joc și dramaterapie, terapie 3 C, consiliere socială, consiliere psihologică, consiliere juridică, grup de sprijin pentru părinți.
  2. b) Grup țintă: se adresează adolescenților și adulților cu vârste cuprinse între 14 – 60 ani, diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, retard mental, Sindrom Down, ADHD și alte tulburări asociate.
  3. c) Sediul: str. Aurel Vlaicu, nr. 26 bis (etajul 1 – 1 sala Terapie Ocupațională, 1 sală de mese, 1 sala terapie prin muzică și dans, 1 sală kinetoterapie, 1 sală Camera Senzorială).
  4. d) Specialiști: terapeuți ABA, psihologi, psihopedagogi, lopoped, kinetoterapeuți,  asistent social, voluntari.