Campanii de informare şi conştientizare asupra autismului

2

Ziua Internațională a Autismului

ziua-portilor-deschise

Ziua Porților Deschise

cafea

Cafea pentru copiii cu nevoi speciale

Ziua Internațională a Autismului

Anual, cea mai importantă campanie de informare și conștientizare organizată de Asociaţia „Copiii de Cristal” este de Ziua Internaționale de Conștientizare a Autismului – 2 Aprilie, dată stabilită de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 2007.
Încă din anul 2011, Asociaţia „Copiii de Cristal” s-a alăturat campaniei mondiale „Light it Up Blue” în perioada 1-2 aprilie, cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare asupra Autismului. Astfel, în acele zile, clădiri simbolice din Braşov, precum Casa Sfatului, Primăria Municipiului, Cetatea Braşovului sau Centru Cultural Reduta sunt luminate în albastru (culoarea care simbolizează autismul). Cu acestă ocazie, derulăm în parteneriat cu Primăria Municipiul Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov o serie de acţiuni şi evenimente dedicate copiilor cu autism şi adresate întregii comunităţi locale.

ziua-portilor-deschise2

Toate aceste activități sunt menite să contribuie la conștientizarea la nivel local a problematicii autismului. În anii trecuți, asociația noastră a organizat cu succes proiecții de filme despre persoanele cu autism la care au participat părinţi, terapeuţi, cadre didactice şi studenţi, marșuri de susținere a persoanelor care suferă de diverse tulburări din sfera autismului, spectacole caritabile etc.
De la an la an, ne bucurăm să vedem că tot mai mulți brașoveni sunt solidari cu copiii şi tinerii cu autism. Deja a devenit o tradiție, atât pentru noi, cât și pentru ei, să ne viziteze standul amplasat în Piața Sfatului pe data de 2 Aprilie și să participe la evenimentele pe care le organizăm cu prilejul Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului – 2 Aprilie.
Ne dorim ca aceste activităţi de informare şi de conştientizare a problematicii autismului să crească în următorii ani şi să devină evenimente cu participări semnificative pentru comunitatea braşoveană.

Ziua Porților Deschise

Pentru prima dată, am organizat pe 13 octombrie 2015, la sediul Asociaţiei „Copiii de Cristal” din Strada Aurel Vlaicu, nr. 26 bis, Ziua Porților Deschise, o inițiativă prin care sălile de terapie ale Centrului de Evaluare şi Recuperare prin Terapie Specializată pentru Tulburări din Spectrul Autist, Sindrom Down, Sindrom Asperger, ADHD şi alte tulburări asociate au putut fi vizitate de toţi cei dornici să cunoască universul copiilor, tinerilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Participanţii au avut ocazia să interacţioneze cu tinerii şi adulţii care frecventează şedinţele de terapie ocupaţională şi să vadă ce lucruri frumoase ies din mâinile acestora: vaze, suporturi de lumânări, farfurii, diferite obiecte de decor, bijuterii hand-made, lumânări, casete de bijuterii etc.

ziua-portilor-deschise3

Cafea pentru copiii cu nevoi speciale

În decembrie 2014, timp de două ore, cunoscuta vedetă Dana Săvuică a participat la un eveniment caritabil în cadrul căruia a vândut cafea brașovenilor pentru copiii cu nevoi speciale.

Toate fondurile strânse în urma acţiunii ei au mers către asociația noastră. Alături de ea s-au aflat soţul său, Răzvan, dar şi bunul prieten, Helmuth Duckadam, împreună cu familia.

cafea