Cinci Exerciții Recomandate Copiilor cu Autism pentru Beneficii de Lungă Durată - Copiii de Cristal

CINCI EXERCIȚII RECOMANDATE COPIILOR CU AUTISM PENTRU BENEFICII DE LUNGĂ DURATĂ

Studiile arată că pentru copiii cu autism activitatea susținută pentru mai mult de 20 de minute poate ajuta la diminuarea comportamentelor stereotipice, hiperactivitate și agresivitate. Exercițiile fizice nu numai că ajută copiii cu autism să se implice mai bine în mediul înconjurător, dar ajută şi la scăderea în greutate şi asigură o mai bună sănătate în general.

Exercițiile fizice sunt cele mai potrivite pentru copiii cu autism pentru a le crește nivelul de coordonare, forța, rezistența și îi ajută să îşi înțeleagă corpul. Iată cinci exerciții pe care le puteți încerca.

Sfaturi pentru început

Atunci când îl învățați pe un copil cu autism un nou exercițiu, este important să faceți acest lucru într-un mediu calm și familiar. Utilizați întărirea pozitivă, cum ar fi „Faci o treabă excelentă!” Folosiți, de asemenea, indicii verbale sau semnale pentru a-l ghida prin mișcări și pentru a reduce șansele de a se frustra și de a se supăra.

Târâitul ursului

Târâitul ursului ajută la dezvoltarea nivelului de înțelegere a corpului, la îmbunătățirea coordonării și a planificării motorii și la formarea forței în trunchi și în partea superioară a corpului.

Așezați-vă în patru labe, având grija să așezați mâinile în unghi drept sub umeri și genunchii sub șolduri.

Întindeți picioarele până când sunt ușor îndoite. Întindeți-vă degetele larg pentru a avea un contact optim cu podeaua.

Mergeți folosind picioarele și mâinile peste podea aproximativ 10-20 de metri.

Mențineți această poziție și mergeți înapoi în același mod.

Încercați să schimbați viteza și direcția pentru rezultate optime.

Dacă această mișcare este prea grea, îndrumarea unui instructor, prin așezarea mâinii pe şolduri, poate ajuta.

2.  Mingea medicala

Aruncarea obiectelor grele precum mingiile medicale poate crește rezistența și echilibrul trunchiului și poate ajuta la îmbunătățirea coordonării. De asemenea, poate avea beneficii terapeutice și poate stimula centrele cerebrale responsabile pentru memoria pe termen scurt.

Începeți stând în picioare, ținând mingea medicala cu ambele mâini.

Ridicați mingea în sus cu brațele drepte.

Aruncați mingea spre sol cu cât mai multă forță.

Îndoiți genunchii pentru a ridica mingea și repetați mișcarea de 20 de ori.

Puteți îngreuna acest exercițiu aruncând mingea pentru a lovi o țintă sau prin creșterea greutății mingii.

3. Sărituri stea de mare

Săriturile reprezintă un exercițiu excelent, care antrenează tot corpul şi ajută la îmbunătățirea rezistenței cardiovasculare, la întărirea picioarelor și a trunchiului și la creșterea nivelului de conștientizare a corpului. Săriturile stea de mare pot fi efectuate oriunde și pot fi efectuate pe rând sau în repetări multiple.

Începeți în poziție ghemuit, cu genunchii îndoiți, tălpile lipite de podea și brațele strânse lângă piept.

Săriți repede în sus de la ghemuit, întinzând brațele și picioarele într-un X.

La aterizare, reveniți în poziția inițială, cu brațele și picioarele strânse. Repetați de 20 de ori sau până obosiți.

4. Cercuri cu brațele

Într-un studiu publicat în Research in Autism Spectrum Disorders, autorii au descoperit că mișcările similare cu cele expuse de cei cu autism pot ajuta la furnizarea de feedback necesar organismului. Acest lucru poate reduce comportamentele repetitive, cum ar fi lovirea brațului sau aplauzele. Cercurile făcute cu brațele sunt un exercițiu excelent pentru partea superioară a corpului şi ajută la creșterea flexibilității și rezistenței la nivelul umerilor și spatelui și poate fi făcut oriunde fără echipament

Depărtați picioarele cât umerii şi așezați brațele în lateral.

Întindeți brațele în lateral, la înălțimea umărului.

Începeți să faceți cercuri mici cu mâinile, ținând brațele drepte.

Creșteți treptat cercurile, mișcarea fiind realizată de pe umeri.

Repetați de 20 de ori, apoi repetați în cealaltă direcție.

5. Exerciții în oglindă

Autismul este de obicei marcat de dificultăți în interacțiunea cu ceilalți sau cu mediul. Exercițiile în oglindă încurajează copilul să imite ceea ce face o altă persoană, ceea ce poate crește coordonarea, conștientizarea corpului și abilitățile sociale.

Stați în fața unui partener, cu mâinile în lateral.

Cereți-i partenerului dvs. să înceapă să facă mișcări lente cu brațele. Încercați să începeți cu cercuri și să treceți la mișcări mai complexe.

Când sunteți gata, imitați mișcarea partenerului ca și cum te-ai privi într-o oglindă. De exemplu, dacă își ridică brațul drept, ridicați brațul stâng.

Încercați să atingeți ușor mâinile pentru un feedback suplimentar

Continuați această activitate timp de 1-2 minute. Încercați să includeți alte părți ale corpului, cum ar fi capul, trunchiul și picioarele. Repetați de 3-5 ori.

Sfaturi

Consultați întotdeauna un medic înainte de a începe un program de exerciții cu un copil cu autism.

Începeți lent și monitorizați semnele de oboseală, cum ar fi respirația grea, crampele musculare sau amețelile.

Asigurați-vă că copilul este bine hidratat și odihnit înainte de a face efort.

Cel mai bine este să începeți la o intensitate scăzută și să vă desfășurați încet până la sesiuni mai dure și mai viguroase.

Concluzii

Exercițiile fizic au multe beneficii pentru copiii cu autism. Un studiu realizat în Medicina Dezvoltării și Neurologia Copilului afirmă că 79 la sută dintre copiii cu autism au deficiențe de mișcare, care pot fi agravate de un stil de viață inactiv. Activitatea fizică poate nu numai să scadă comportamentele negative, ci să şi ridice starea de spirit, să îmbunătățească abilitățile de a face față mediului și să îmbunătățească calitatea vieții generale.

X