|
|
Terapie Ocupațională

Terapie Ocupațională

Terapie Ocupațională

Ajută oamenii să-şi recâştige independenţa în majoritatea ariilor de existenţă, îmbunătăţind abilităţile cognitive, fizice şi mortice.

Terapia ocupațională are drept scop ajutorarea oamenilor să îşi recâştige independenţa în majoritatea ariilor de existenţă; această terapie îmbunătăţeşte abilităţile cognitive, fizice şi motrice ale persoanelor cu dizabilităţi şi contribuie la creşterea încrederii de sine şi la reintegrarea socială a unui individ. Cu ajutorul terapiei ocupaţionale, un copil/tânăr sau adult cu TSA sau alte tulburări de dezvoltare învaţă să interacţioneze cu membrii familiei şi să dezvolte relaţii sociale cu alte persoane şi parteneri de joc.

Terapia ocupationala se axeazăpe urmatoarele: incredere in sine; abilitatea de a lua decizii; constientizarea realitatii; atentie, perseverenta; toleranta la frustrare; gestionare a fricii, tensiunii si agresivitatii; exprimare a emotiilor; constientizare corporala; comunicare si abilitati sociale; motivatie

În cadrul Centrului de Zi Adulți al Asociației „Copiii de Cristal”, ședințele de terapie ocupațională se desfășoare cu un grup de tineri și adulți asistați de terapeuți și voluntari. Zilnic, în jur de 15 tineri diagnoticați cu TSA, Sindrom Down, ADHD și alte tulburări asociate frecventează ședințele de terapie.

X